Groeien is een besluit!

Eén van de dingen die succesvolle ruiters, trainers en lesgevers kenmerkt is dat ze voortdurend door blijven leren en volgende stappen maken. Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld: neem telkens het besluit om een volgende stap te maken en dan … “trust the proces”! Na een poos kijk je dan achterom en denk je “Wow! Wat zijn we een stuk verder gekomen!”

Stap in op je eigen niveau
De Jaaropleiding Blokkadevrij Trainen of de online cursus  Dressage Naturally vormen het “hart” van het opleidingstraject. Heb je die kennis en vaardigheden al? Dan kan je in overleg instappen in het Next Level Trainingsjaar of de Instructeurs Training.

Hulp bij keuze van je opleiding 
Klik in het uitklapmenu hieronder op de cursussen waarover je meer wil weten.
Het is belangrijk om goede keuzes te maken dus wil je even overleggen wat het beste past voor jou, neem dan gerust contact met mij op.

Leer al die dingen waar in je gewone lessen geen tijd voor is … maar die hét verschil kunnen maken voor plezier, succes en een gezond paard!

Doel: Snel en overzichtelijk noodzakelijke kennis verkrijgen die elke ruiter en trainer zou moeten hebben over:

  • Biomechanica (bewegingsleer)
  • Trainingsfysiologie (hoe krijg je je paard fit)
  • Psychologie van het paard (gedrag en sneller leren)
  • Positieve Trainers’ Mindset (hoe houd je het leuk en succesvol)
  • Trainer’s Bodylanguage (handig worden met je eigen lijf)
  • Opstellen van Trainingsplannen

Opzet: 6 Online workshops met opdrachten + 6 online Vraag & Antwoord meetings

Voor wie: Iedereen van “groen” t/m Grand Prix

Certificaat:: Certificaat van deelname bij actieve deelname

DETAILS WORKSHOPSERIE BLOKKADEVRIJ TRAINEN

De weg naar harmonie en een gezond bewegend paard

Doel: Een blij en blokkaderij paard en dito ruiter! Je paard voelt zich goed, begrijpt je hulpen, loopt ontspannen, energiek en in balans, zowel in grondwerk als onder zadel. Hij is in “self carriage”, nageeflijk en kan zijn lichaam optimaal en vrij gebruiken. Je kent het pad naar de “Sweet Spot of Healthy Biomechanics” en hebt dat WOW! gevoel met je paard ervaren.  De duurzame basis voor elke discipline! 

Voor wie: je kan zonder grote problemen stappen, draven en galopperen en/of je bent een (ver) gevorderde ruiter of instructeur die zich afvraagt hoe het anders kan – met meer gemak, rechtgericht, lichter aan de hulpen en met partnerschap en dagelijks plezier.

Certificaat:: Certificaat van deelname (met of zonder paard) + bij voldoende resultaat SHU Certificaat Blij & Blokkadervij Trainen 

Je hebt de keuze uit 2 opties:

Jaaropleiding Blokkadevrij Trainen:
6 keer 2 dagen (do+vr) in de periode maart-november, theorie en praktijk, live in Oosterstreek

DETAILS JAAROPLEIDING BLOKKADEVRIJ TRAINEN

Dressage Naturally Virtual Arena:
Online studie Dressage Naturally Virtual Arena cursus “Finding the Sweet Spot of Healthy Biomechanics”
+ 3 privélessen live of op afstand (1 jaar geldig). Extra lespakketten voor meer begeleiding zijn altijd mogelijk.
+ 12 x maandelijkse online groepscoaching.
Start: je kan je online studie NU direct starten. 

DETAILS DRESSAGE NATURALLY

Van een blij en blokkadevrij paard naar Atletische Ontwikkeling

Doel: Groeien naar een hoger niveau van rijvaardigheid en grondwerkvaardigheid met het accent op dressuur en harmonie tussen paard en ruiter. O.a. souplesse, zijgangen, verzameling, zelfstandig trainerschap én plezier!

Opzet: 5 keer 2 dagen (do+vr) in de periode maart-november, live in Oosterstreek, theorie en praktijk

Voor wie: Gevorderden met een gedegen basis in horsemanship én rijvaardigheid die het begrip van de “Sweet Spot” kennen met met minstens 1 paard hebben ontwikkeld en ervaren.

Certificaat:: Certificaat van deelname (met of zonder paard)

DETAILS NEXT LEVEL TRAININGSJAAR

Never ending improvement for you, your horse and your students!

Doel: Voortdurend verder ontwikkelen van je observatievermogen, inzicht, kennis, vaardigheid in grondwerk en rijvaardigheid. Zelfstandig strategie en oefeningen kiezen voor training van je eigen paard(en) en/of begeleiding van andere combinaties.

Opzet: 2 keer 2  dagen live in Oosterstreek + stages bij andere cursussen, veel praktijk, delen van ervaringen en teamdiscussie

Voor wie: Ruiters en instructeurs die hun inzicht, vaardigheid en ervaring willen uitbouwen in teamverband of die geinspireerd willen blijven en voortdurend van nieuwe situaties willen leren. Deze trainingen kan je meerdere jaren volgen.

Certificaat:: Certificaat van deelname (met of zonder paard) + bij gebleken geschiktheid erkenning als SHU Recommended Trainer
NB. Momenteel wordt onderzocht of het mogelijk is, voor mensen die met goed gevolg deze cursus afronden, om een instructeursverzekering af te kunnen sluiten. Geen garanties, dit proces loopt nog.

DETAILS SPORT & HORSEMANSHIP UNITED INSTRUCTEURS TRAINING (VOLGT ASAP)
Praktische informatie over lokatie, wat je nodig hebt, voorbereidingen en meer ...

“Ik ben ontzettend blij met de trainingen die ik bij Liesbeth doe. Het leren van en met elkaar in een groep is leuk en leerzaam. 

De stijl van Liesbeth vindt ik echt mooi. Ze laat me steeds heel véél kleine stapjes maken en hierdoor kunnen mijn paard en ik ons met plezier en progressie ontwikkelen. De positieve en ook prikkelende manier van lesgeven maakt dat ik ieder keer leer en met heel concreet huiswerk aan de gang kan. Ik leer hierdoor om ook een positieve en uitdagende trainer voor mijn paard te zijn. 

Ik ben blij met jou Liesbeth en volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!”
~ Adriana & Roza ~

Certificaten? Ja. Examendruk? Nee!
Gedrevenheid komt vanuit de deelnemers zelf. Het gaat om ontwikkelen van inzicht, kennis, gevoel en vaardigheid en het paard bepaalt mede het pad en niveau van de training. Er wordt jou of je paard geen druk van een examen opgelegd.
Bij afronding van elk niveau ontvang je een Certificaat van Deelname (met of zonder paard).
Bij voldoende resultaat op niveau 2 kun je het SHU Certificaat Blij en Blokkadevrij Rijden verwerven.

Een vermelding als SHU Recommended Trainer kan worden verkregen bij gebleken geschiktheid en op voorstel van Liesbeth Jorna.

De opleidingen van Sport & Horsemanship United zullen dit jaar aangepast gaan worden om te leiden tot een diploma waarmee je je als instructeur kunt verzekeren. Op dit moment is dat NOG NIET het geval, maar reeds doorlopen opleidingen zullen waarschijnlijk kunnen worden aangevuld met een trainer-lesgever module en examen.

Deelnemers die blijk geven van een grote motivatie en die over voldoende vaardigheden beschikken kunnen verzoeken om in aanmerking te komen om als stagiair/assistent mee te lopen met lessen, clinics en opleidingen om zich ook te bekwamen in lesgeven en kunnen desgewenst privé trainingen komen volgen.