Groeien is een besluit!

Eén van de dingen die succesvolle ruiters, trainers en lesgevers kenmerkt is dat ze voortdurend door blijven leren en volgende stappen maken. Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld: neem telkens het besluit om een volgende stap te maken en dan … “trust the proces”! Na een poos kijk je dan achterom en denk je “Wow! Wat zijn we een stuk verder gekomen!”

Natuurlijk is het fijn als je opleiding een reis is die niet alleen leidt tot flinke groei maar bovendien leuk is voor jou en leuk voor je paard. Dat is waar ik met het opleidingstraject van Sport & Horsemanship United voor wil gaan … met jou én jouw paard!

Stap in op je eigen niveau
Het is mogelijk om op het niveau in te stappen dat het beste bij jou en je paard past. De Jaaropleiding Blokkadevrij Trainen is het “hart” van het opleidingstraject. Een blij en blokkadevrij paard is het fundament voor elke discipline, van buitenrijden tot en met topsport.

Hulp bij keuze van je opleiding 
Klik in het uitklapmenu hieronder op de cursussen waarover je meer wil weten.
Het is belangrijk om goede keuzes te maken dus wil je even overleggen wat het beste past voor jou, neem dan gerust contact met mij op.

Leer al die dingen waar in je gewone lessen geen tijd voor is … maar die hét verschil kunnen maken voor plezier, succes en een gezond paard!

Doel: Snel en overzichtelijk noodzakelijke kennis verkrijgen die elke ruiter en trainer zou moeten hebben over:

  • Biomechanica (bewegingsleer)
  • Trainingsfysiologie (hoe krijg je je paard fit)
  • Psychologie van het paard (gedrag en sneller leren)
  • Positieve Trainers’ Mindset (hoe houd je het leuk en succesvol)
  • Trainer’s Bodylanguage (handig worden met je eigen lijf)
  • Opstellen van Trainingsplannen

Opzet: 6 Online workshops met opdrachten + 6 online Vraag & Antwoord meetings

Voor wie: Iedereen van “groen” t/m Grand Prix

Certificaat:: Certificaat van deelname bij actieve deelname

DETAILS WORKSHOPSERIE BLOKKADEVRIJ TRAINEN

Vertrouwen en Communicatie maakt alles wat je samen doet makkelijk!

Doel: Ontwikkelen van je horsemanship in mind & body. Een diepe band en glasheldere communicatie met je paard. Longeren zonder hulpteugels, lichtheid aan de hulpen en coördinatie t.b.v. het rijden én samenwerken in vrijheid

Opzet: 5 keer 2 dagen, live in Oosterstreek

Voor wie: alle ruitersen instructeurs van “groen” t/m Grand Prix

Certificaat:: Certificaat van deelname (met of zonder paard)

DETAILS JAAROPLEIDING GRONDWERK & LIBERTY

De weg naar harmonie en een gezond bewegend paard

Doel: Een blij en blokkaderij paard en dito ruiter! Je paard voelt zich goed, begrijpt je hulpen, loopt ontspannen, energiek en in balans. Hij is in “self carriage”, nageeflijk en kan zijn lichaam optimaal en vrij gebruiken. Je kent het pad naar de “Sweet Spot of Healthy Biomechanics” en hebt dat gevoel met je paard ervaren!  De duurzame basis voor elke discipline! 

Voor wie: je kan zonder grote problemen stappen, draven en galopperen en/of je bent een (ver) gevorderde ruiter of instructeur die zich afvraagt hoe het anders kan – met meer gemak, rechtgericht, lichter en met partnerschap en dagelijks plezier.

Certificaat:: Certificaat van deelname (met of zonder paard) + bij voldoende resultaat SHU Certificaat Blij & Blokkadervij Trainen (geen examen!)

Je hebt de keuze uit 2 opties:

Jaaropleiding Blokkadevrij Trainen:
10 keer 1 dag, theorie en praktijk, live in Oosterstreek, start in maart/april

Dressage Naturally Live:
Online studie Dressage Naturally Virtual Arena cursus “Finding the Sweet Spot of Healthy Biomechanics” met alle bonussen die daarbij horen + 3 keer 2 dagen live begeleiding op maat in Oosterstreek met vooral heel veel praktijk. Start: je kan je online studie NU direct starten. De clinics zijn in april, juni en september

DETAILS JAAROPLEIDING BLOKKADEVRIJ TRAINEN / DRESSAGE NATURALLY LIVE

Van een blij en blokkadevrij paard naar Atletische Ontwikkeling

Doel: Groeien naar een hoger niveau van rijvaardigheid en grondwerkvaardigheid met het accent op dressuur en harmonie tussen paard en ruiter. O.a. souplesse, zijgangen, verzameling, zelfstandig trainerschap én plezier!

Opzet: 8 keer 1 dag, live in Oosterstreek, theorie en praktijk

Voor wie: Gevorderden met een gedegen basis in horsemanship én rijvaardigheid die het begrip van de “Sweet Spot” kennen met met minstens 1 paard hebben ontwikkeld en ervaren.

Certificaat:: Certificaat van deelname (met of zonder paard)

DETAILS NEXT LEVEL TRAININGSJAAR

Never ending improvement for you, your horse and your students!

Doel: Voortdurend verder ontwikkelen van je observatievermogen, inzicht, kennis, vaardigheid in grondwerk en rijvaardigheid. Zelfstandig strategie en oefeningen kiezen voor training van je eigen paard en/of begeleiding van andere combinaties. 

Opzet: 8 keer 1 dag, live in Oosterstreek, veel praktijk, delen van ervaringen en teamdiscussie

Voor wie: vergevorderden die de “Sweet Spot” kennen en naar hoger niveau willen doorgroeien of met een nieuw paard de reis aangaan. Ruiters en instructeurs die hun inzicht, vaardigheid en ervaring willen uitbouwen in teamverband of die geinspireerd willen blijven en voortdurend van nieuwe situaties willen leren. De Masterclass kan je meerdere jaren volgen.

Certificaat:: Certificaat van deelname (met of zonder paard) + bij gebleken geschiktheid erkenning als SHU Recommended Trainer (geen examen!)

DETAILS SPORT & HORSEMANSHIP UNITED MASTERCLASS

“Ik ben ontzettend blij met de trainingen die ik bij Liesbeth doe. Het leren van en met elkaar in een groep is leuk en leerzaam. 

De stijl van Liesbeth vindt ik echt mooi. Ze laat me steeds heel véél kleine stapjes maken en hierdoor kunnen mijn paard en ik ons met plezier en progressie ontwikkelen. De positieve en ook prikkelende manier van lesgeven maakt dat ik ieder keer leer en met heel concreet huiswerk aan de gang kan. Ik leer hierdoor om ook een positieve en uitdagende trainer voor mijn paard te zijn. 

Ik ben blij met jou Liesbeth en volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!”
~ Adriana & Roza ~

Certificaten? Ja. Examendruk? Nee!
In geen enkel niveau van de opleiding wordt jou of je paard de druk van een examen opgelegd (er is dus ook geen door de verzekering erkend instructeursdiploma). Gedrevenheid komt vanuit de deelnemers zelf en het paard bepaalt mede het pad en niveau van de training.
Bij afronding van elk niveau ontvang je een Certificaat van Deelname (met of zonder paard).
Bij voldoende resultaat op niveau 2 kun je het SHU Certificaat Blij en Blokkadevrij Rijden verwerven.
Een vermelding als SHU Recommended Trainer kan worden verkregen bij gebleken geschiktheid en op voorstel van Liesbeth Jorna.

Praktische informatie over lokatie, wat je nodig hebt, voorbereidingen en meer ...