Privacyverklaring & Cookiegebruik

Jouw privacy is belangrijk!

PRIVACYVERKLARING & COOKIEGEBRUIK

 

1

Dit is de privacyverklaring van:

Sport & Horsemanship United (verder te noemen SHU)

gevestigd aan Oosterstreek 73, 8388 NC Oosterstreek, Nederland,

SHU is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

 

2

Contactgegevens

www.sporthorsemanshipunited.nl

Oosterstreek 73

8388 NC Oosterstreek

the Netherlands +31(0)634971951

 

Liesbeth Jorna is de Functionaris Gegevensbescherming van Sport & Horsemanship United.

Zij is te bereiken via [email protected]

 

3

Persoonsgegevens die wij verwerken

SHU verwerkt je persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

 

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Bedrijfsnaam en van buitenlandse bedrijven het BTW nummer
  • Bankrekeningnummer
  • Lesverslagen
  • Beeldmateriaal van activiteiten van SHU
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, formulieren in te vullen, in correspondentie en telefonisch

 

 

4

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website heeft niet de intentie gevoelige of bijzondere gegevens van onze websitebezoekers te verzamelen (denk hierbij aan bijv. uw persoonsnummer). Uw bankrekeningnummer hoeft u niet actief aan ons door te geven. Betalingen via de website vinden plaats via een betaalmodule (Mollie.nl) en wij vragen daarmee niet direct naar uw bankgegevens. In sommige gevallen hebben wij aanvullende informatie van u nodig. Dit vragen wij dan middels rechtstreeks contact met u.

 

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via [email protected], dan verwijderen wij deze informatie.

 

5

SHU verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Om afgesproken diensten doeltreffend uit te kunnen voeren
  • Het afhandelen van betalingen aan/van SHU, de boekhouding en de belastingaangiften
  • Verzenden van de nieuwsbrief met tips, artikelen en informatie over activiteiten van SHU. Onderaan de nieuwsbrief bevindt zich altijd een link waarmee je je kunt afmelden.
  • Om je te kunnen bellen, berichten te sturen of te e-mailen indien dit nodig is voor de uitvoering van activiteiten van SHU en/of voor onderhoud van contacten met (potentiële) klanten en andere functionele relaties van SHU.
  • Om je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken benodigd voor de uitvoering van een overeenkomst
  • De lesverslagen zorgen ervoor dat SHU overzicht kan behouden over vooruitgang in kennis en vaardigheden van klanten en de begeleiding daarop kan afstemmen.
  • Beeldmateriaal wordt gebruikt voor communicatiedoeleinden in bijvoorbeeld website, educatief materiaal en voor promotie.

 

6

Geautomatiseerde besluitvorming

SHU neemt geen geautomatiseerde besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit. Deze systemen of computerprogramma’s gebruiken wij niet.

 

7

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

SHU bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:

 

  • Voor- en achternaam, Adresgegevens, Telefoonnummer, E-mailadres: Deze worden bewaard voor zover en voor zolang dit relevant is voor de onder 5 genoemde doelen, of tot betreffende persoon zich afmeldt of totdat de gegevens op diens verzoek worden verwijderd.
  • IP-adres: Deze wordt bewaard in het systeem van de emailprovider om aan te kunnen tonen wie wanneer zich aangemeld heeft en blijft daarin bewaard tot de betreffende persoon uit het systeem wordt verwijderd, door de persoon zelf of door SHU op verzoek van deze persoon.
  • Google analytics gegevens worden 26 maanden bewaard voordat deze automatisch worden verwijderd (aan het einde van de bewaarperiode worden gegevens maandelijks automatisch verwijderd).
  • In verband met de fiscale bewaarplicht moet SHU de administratie rondom zakelijke overeenkomsten 7 jaar bewaren (het gaat hierbij om gegevens die NIET rechtstreeks verkregen zijn via de website maar die in het bezit van SHU zijn gekomen bij het sluiten van een zakelijke overeenkomst).
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op de website aan te maken, formulieren in te vullen, in correspondentie en telefonisch, en lesverslagen: Aangezien veel klanten regelmatig of met (soms langere) tussenpozen terugkeren worden deze gegevens bewaard voor zover en voor zolang de gegevens relevant zijn voor het uitvoeren van diensten. Ingevulde formulieren voor adviesgesprekken worden verwijderd na afhandeling.
  • SHU gebruikt beeldmateriaal gemaakt tijdens SHU activiteiten voor communicatiedoeleinden in bijvoorbeeld website, educatief materiaal en voor promotie. SHU draagt daarbij zorg voor positieve beeldvorming van de afgebeelde personen en vraagt toestemming voor het gebruik van beelden met herkenbare personen waar mogelijk. Als je verzoekt om beelden niet (meer) te gebruiken dan worden deze verwijderd.

 

 

8

Delen van persoonsgegevens met derden

SHU verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. SHU blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Lesverslagen worden met niemand gedeeld.

 

9

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren.

 

SHU gebruikt alleen technische en functionele cookies. Dit zijn cookies die door de site zelf worden gezet en alleen door de site zelf kunnen worden gelezen. Vaak worden deze cookies gebruikt voor functionaliteit van de site. Denk bijvoorbeeld aan het contactformulier.

SHU gebruikt ook analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy:

Cookie: Googly Analytics Naam: _utma Functie: Analytische cookie die websitebezoek meet.

 

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Voor actuele informatie over cookiegebruik op de website: cookiechecker.nl

 

 

10

Links op mij website en gebruik van Social Media

Op onze website kun je een aantal linkjes naar andere websites vinden. Deze linkjes verwijzen naar een externe pagina waarop de privacy verklaring van die betreffende website van toepassing is.

 

11

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen en klachten over gegevensverwerking

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account, te vinden via de link onderaan nieuwsbrieven. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door SHU en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

 

Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen of een klacht over de gegevensverwerking, stuur dan een bericht met duidelijke uitleg naar [email protected] Een dergelijk bericht wordt zo spoedig mogelijk maar in elk geval binnen 4 weken behandeld. Lukt het bij een klacht niet om overeenstemming te bereiken dan kun je je wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

12

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

SHU neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

 

Wij hebben de volgende maatregelen getroffen om onze site zo goed mogelijk te beveiligen:

  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • TLS (voorheen SSL) Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.
  • DKIM, SPF en DMARC zijn drie internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat jij uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoelt zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.
  • DNSSEC is een extra beveiliging voor het omzetten van een domeinnaam naar het hieraan gekoppelde IP-adres; het wordt voorzien van een digitale handtekening. Je kunt die handtekening automatisch laten controleren. Op die manier voorkomen wij dat je omgeleid wordt naar een vals IP-adres.

 

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan a.u.b. zo spoedig mogelijk contact op via [email protected]

 

 

13

Verwerkingsovereenkomst

De AVG stelt dat iedereen die persoonsgegevens verwerkt vanaf 25 mei 2018 met zijn of haar hostingprovider een ‘verwerkersovereenkomst’ moet aangaan. SHU heeft dit geregeld via teKiek! webdesign die de hosting van website en mail verzorgt.