Praktische informatie bij de jaaropleidingen van Sport & Horsemanship United

Lokatie

Lokatie: Oosterstreek, op de zuidgrens van Friesland.

Kom je van ver? Dan is het meestal mogelijk om om je paard te brengen op de avond voorafgaand aan de cursus. Neem daarover even contact op per mail.
Hier is ook een lijst van Tips voor overnachtingen in de buurt

De paarden verblijven in individuele ruime gastenweiden van ca. 150 m2, met dubbele electrische omheining en 2 meter tussenruimte tussen de gastenweiden. Deze gastenweiden worden door de deelnemers zelf schoon gehouden. Verzorging doet iedereen naar eigen inzicht. Hooi of kuil is inclusief. Ander voer is zelf mee te brengen. Verzorging in de avond/nacht doen wij in overleg met de deelnemer. Er is een zadelkamer aanwezig waar je de spullen voor je paard kan bewaren.

De praktijklessen vinden plaats in de 20×60 rijbaan met spiegel, roundpen of in de speel/crossweide. Na de training kun je indien gewenst je paard afsponsen of buiten afspuiten.

In het geval dat de weersvoorspelling of bodem erg slecht is wordt indien mogelijk uitgeweken naar een rijhal in de buurt. Als deelnemer van een cursus of jaaropleiding hoef je In dat geval alleen de kosten voor gebruik van een box of paddock apart af te rekenen.

De theorielessen vinden plaats in een ruime verwarmde ruimte of buiten als het mooi weer is. De theorieruimte geeft voldoende ruimte voor social distancing en indien nodig wordt voor het theoriegedeelte overgeschakeld op online bijeenkomsten.
Lunches kan je zelf meenemen (koelkast, borden, bestek etc. zijn aanwezig). Koffie en thee zijn gratis.

Wat moet je meenemen?

Voor je paard:

 • Zadel/barebackpad
 • Hoofdstel met bit/bitloos en/of rijhalster en/of neckrope
 • Touwhalster (bij voorkeur deze), leadrope, 22ft finesse lijn (evt. longe), stick (evt. zweep)
 • Poetsspullen, Ehbo spullen, vliegenspray
 • Voer, voeremmer, hooinet(ten)
 • Vliegendeken, vliegenmasker, (r)egendeken

Voor jezelf:

 • Cap (verplicht!), rijlaarzen of rijschoenen, handschoenen
 • Kleding die bij de weersverwachting past. We zijn veel buiten en ja kan wel eens nat regenen, maar er is ook een openlucht zwemplas en zwembad in de buurt. Denk ook aan zonnebrand.
 • Evt. bodyprotector voor springen van crosshindernissen
 • Pen en papier
 • Je eigen lunches
 • Een stralend humeur en een gezonde dosis nieuwsgierigheid, leergierigheid en durf om nieuwe dingen te ontdekken.

  

Meedoen zonder paard?

Met paard leer je natuurlijk het meest, maar er zijn goede redenen om aan een cursus deel te nemen zonder paard, zoals bijvoorbeeld

 • Je bent niet in de gelegenheid je paard mee te nemen
 • Je bent instructeur en zoekt nieuwe inspiratie
 • Je bent “chauffeur” dus je bent er toch
 • Je ben vriendin of stalgenoot van een deelnemer en wil samen leren zodat je elkaar thuis ook kan helpen

Als niet rijdend deelnemer wordt je volwaardig betrokken bij alle lesonderdelen en je leert heel veel door mee te kijken en vragen te stellen!

In de jaaropleidingen is de ruimte voor niet rijdende deelnemers beperkt en de aanmelding wordt pas opengesteld bij voldoende aanmeldingen van deelnemers met paard. Of de aanmelding open is voor deelnemers zonder paard wordt vermeld op de pagina van de betreffende cursus.

  

Kortingen voor een goede voorbereiding

Breng je horsemanship op niveau en geniet daar elke dag van!
BONUS: Bespaar met de code SAVE100 100 dollar op de online cursus “Habits for Excellent Horsemanship” van Karen Rohlf. Dit is een diepgaande, superleuke perfecte aanloop naar de SHU Jaaropleidingen, zeker als nog weinig kennis en ervaring hebt met natural horsemanship!

Maak een snelle inhaalslag van je kennis over paarden trainen!
BONUS voor deelnemers van de jaaropleidingen: Je krijgt 25% korting op de Workshopserie Blokkadevrij Trainen om je kennis van psychologie en gedrag, trainingsfysiologie en biomechanica van het paard bij te spijkeren en alvast een goede basis te leggen voor je trainer’s mindset, je trainingplan en hoe je met lichaamtaal kunt communiceren en rijden. Deze kennis is onmisbaar voor elke ruiter en trainer! Deelname is niet verplicht maar wordt wel sterk aangeraden! Je ontvangt bij aanmelding een kortingscode.

Gratis kennismaking / adviesgesprek

Ik begrijp wel dat je de keuze voor een jaaropleiding, clinic of cursus weloverwogen wil maken. Het is echt een investering in jezelf en je paard! Als je twijfelt over wat past voor jou of voor je paard of als je mij eerst eens wil spreken, dan nodig ik je graag uit voor een gesprek. Stuur me even een berichtje op info@sporthorsemanshipunited.nl om een afspraak te maken.

Goed om te weten!Wil je Afmelden?

Wil je afmelden voor een trainingsweek of cursus? Stuur dan tijdig een bericht per email of bel.
Andere berichten worden mogelijk niet tijdig ontvangen. Houd deze termijnen in de gaten:

 • Meer dan 6 weken (42 dagen) voor aanvang ⇒ Geen kosten
 • 42 – 21 dagen tevoren ⇒ 50% van tarief verschuldigd
 • 21 dagen – 8 dagen tevoren ⇒ 80% van tarief verschuldigd
 • Minder dan 8 dagen voor aanvangsdag en -tijd of tussentijdse opzegging ⇒ gehele tarief verschuldigd

Klik hier voor de algemene voorwaarden