Praktische informatie bij de cursussen van Sport & Horsemanship United

Lokatie

Lokatie Sport & Horsemanship United: Oosterstreek 73, 8388NC Oosterstreek, op de zuidgrens van Friesland.
Lokatie Equi Librium (Jaaropleidingen 2024): Aengwirderweg 124, 8459BR Luinjeberd (nabij Heerenveen)

 

Verblijf van je paard in Oosterstreek

 • Voor de paarden zijn individuele ruime gastenweiden van ca. 150 m2 beschikbaar alsmede een box indien je paard hier overnacht. Bij overnachting is een box zeer sterk aan te raden (i.v.m. de hier aanwezige wolven)
 • Het gebruik van de gastenweiden is inbegrepen bij de cursusprijs, evenals hooi of kuil.
 • Het gebruik van een box met hooi en stro is inbegrepen bij meerdaagse trainingen.
 • De gastenweiden (zie afbeelding hieronder) zijn omheind met een tweedraads electrische omheining van 1.30m hoog en 2 meter tussenruimte tussen de individuele weiden.
 • De verzorging van uw paard kan u invullen naar eigen inzicht. De gastenweiden en boxen worden door de deelnemers zelf dagelijks schoon gehouden en na afloop weer schoon achter gelaten.
 • Het verblijf van je paard in onze gastenweiden en boxen is voor eigen risico. Het welzijn van je paard blijft te allen tijde je eigen verantwoordelijkheid. 

 

Overnachtingen voor jezelf

Hier is ook een lijst van Tips voor overnachtingen in de buurt

 

Nog wat praktische puntjes

Er is een zadelkamer aanwezig waar je de spullen voor je paard kan bewaren. Deze is niet afsluitbaar en het bewaren van uw spullen in de zadelkamer is voor eigen rekening en risico.

De praktijklessen vinden plaats in de 20×60 rijbaan met altijd berijdbare “Eb & Vloed bodem” en grote spiegel, in de roundpen of in de speel/crossweide. Na de training kun je indien gewenst je paard afsponsen of buiten afspuiten.

In het geval dat de weersvoorspelling erg slecht is wordt indien mogelijk het tijdschema van de dag aangepast of uitgeweken naar een rijhal in de buurt.

De theorielessen vinden plaats in het eigen leslokaal of buiten als het mooi weer is. Indien nodig kan voor theorielessen overgeschakeld worden naar op online bijeenkomsten.

Lunches kan je zelf meenemen (koelkast, borden, bestek etc. zijn aanwezig). Koffie, thee en warme chocolade zijn gratis.

Aanvulling voor lokatie Luinjeberd:

Dit is een lokatie met een 20 x 40 binnenmanege.
Voor gebruik van paddocks, hooi, koffie/thee/koek wordt een bijdrage van €10 euro per dag gevraagd. Wil je ‘s nachts je paard op stal, dan is het €15. Deze kosten kunnen ter plaatse aan de eigenaar van de accommodatie worden voldaan. Voor alle afspraken en vragen hieromtrent kan je contact opnemen met de eigenaar via SophievanderVegt@live.nl

Wat moet je meenemen?

Voor je paard:

 • Zadel/barebackpad
 • Hoofdstel met bit/bitloos en/of rijhalster en/of neckrope
 • Touwhalster (bij voorkeur deze), leadrope, 22ft finesse lijn (evt. longe), stick (evt. zweep)
 • Poetsspullen, Ehbo spullen, vliegenspray
 • Voer, voeremmer, hooinet(ten)
 • Vliegendeken, vliegenmasker, (regen)deken

Voor jezelf:

 • Cap (verplicht!), rijlaarzen of rijschoenen, handschoenen
 • Kleding die bij de weersverwachting past. We zijn veel buiten dus het is handig om een warme jas, wikkeldekentje en setje droge kleren bij je te hebben. Natuurlijk schijnt de zon vaker dan dat het regent dus denk ook aan zonnebrand en een zonneklep of petje.
 • Evt. bodyprotector voor springen van crosshindernissen
 • Pen en papier
 • Je eigen lunches
 • Een stralend humeur en een gezonde dosis nieuwsgierigheid, leergierigheid en durf om nieuwe dingen te ontdekken.


Meedoen zonder paard?

Met paard leer je natuurlijk het meest, maar er zijn goede redenen om aan een cursus deel te nemen zonder paard, zoals bijvoorbeeld

 • Je bent niet in de gelegenheid je paard mee te nemen
 • Je bent instructeur en zoekt nieuwe inspiratie
 • Je bent “chauffeur” dus je bent er toch
 • Je ben vriendin of stalgenoot van een deelnemer en wil samen leren zodat je elkaar thuis ook kan helpen

Als niet rijdend deelnemer wordt je volwaardig betrokken bij alle lesonderdelen en je leert heel veel door mee te kijken en vragen te stellen!

In de jaaropleidingen is de ruimte voor niet rijdende deelnemers beperkt en de aanmelding wordt pas opengesteld bij voldoende aanmeldingen van deelnemers met paard. Of de aanmelding open is voor deelnemers zonder paard wordt vermeld op de pagina van de betreffende cursus.


Kortingen voor een goede voorbereiding

Breng je horsemanship op niveau en geniet daar elke dag van!
BONUS: Bespaar met de code SAVE100 100 dollar op de online cursus “Habits for Excellent Horsemanship” van Karen Rohlf. Dit is een diepgaande, superleuke perfecte aanloop naar de SHU Jaaropleidingen, zeker als nog weinig kennis en ervaring hebt met natural horsemanship!

Maak een snelle inhaalslag van je kennis over paarden trainen!
BONUS voor deelnemers van de jaaropleidingen: Je krijgt 25% korting op de Workshopserie Blokkadevrij Trainen om je kennis van psychologie en gedrag, trainingsfysiologie en biomechanica van het paard bij te spijkeren en alvast een goede basis te leggen voor je trainer’s mindset, je trainingplan en hoe je met lichaamtaal kunt communiceren en rijden. Deze kennis is onmisbaar voor elke ruiter en trainer! Deelname is niet verplicht maar wordt wel sterk aangeraden! Je ontvangt bij aanmelding een kortingscode.

Gratis kennismaking / adviesgesprek

Ik begrijp wel dat je de keuze voor een jaaropleiding, clinic of cursus weloverwogen wil maken. Het is echt een investering in jezelf en je paard! Als je twijfelt over wat past voor jou of voor je paard of als je mij eerst eens wil spreken, dan nodig ik je graag uit voor een gesprek. Stuur me even een berichtje op info@sporthorsemanshipunited.nl om een afspraak te maken.

Goed om te weten!Wil je Afmelden?

Wil je afmelden voor een trainingsweek of cursus? Stuur dan tijdig een bericht per email of bel.
Andere berichten worden mogelijk niet tijdig ontvangen. Houd deze termijnen in de gaten:

 • Meer dan 6 weken (42 dagen) voor aanvang ⇒ Geen kosten
 • 42 – 21 dagen tevoren ⇒ 50% van tarief verschuldigd
 • 21 dagen – 8 dagen tevoren ⇒ 80% van tarief verschuldigd
 • Minder dan 8 dagen voor aanvangsdag en -tijd of tussentijdse opzegging ⇒ gehele tarief verschuldigd

Klik hier voor de algemene voorwaarden

NB. Voor de jaaropleiding Dressage Naturally Live gelden aangepaste regels voor afmelding. Voor teruggave van de  kosten van het online gedeelte (De D,N cursus “Finding the Sweet Spot of Healthy Biomechanics) is de garantieregeling van toepassing zoals vermeld op de webpagina van Dressage Naturally. Voor het praktijkgedeelte is gebruikelijke regeling van toepassing zoals hierboven vermeld.