NEXT LEVEL TRAININGSJAAR

De aanmelding voor de jaaropleidingen van 2022 opent op 1 september


Verder bouwen op de basis op weg naar je doel. Jij verdient het! Je paard verdient het!

Een helder pad naar atletische ontwikkeling en verfijnde samenwerking met je paard

Het Next Level trainingsjaar bestaat uit 8 intensieve lesdagen (op donderdag) verspreid over de periode maart – november en vindt plaats in Oosterstreek.

Het accent in dit jaarprogramma ligt op doorgroei naar een hoger niveau rijvaardigheid en grondwerkvaardigheid met het accent op dressuur en harmonie tussen paard en ruiter. De lessen bestaan uit rijden, grondwerk, theorie en trainersvaardigheden.

Wil je meer details? Lees dan verder!

"When working with horses, we can ask ourselves:

"How can I connect what I am teaching with what the horse already knows?"

~ Mark Rashid ~

Freedom of Movement & Freedom of Mind
Healthy Biomechanics & Smart Exercises
Suppleness & Lateral Movements
Developing Canter & Collectibility

Aan het eind van het Next Level Trainingsjaar ...

 • heb je een grote stap vooruit gezet in je eigen vaardigheden zowel in grondwerk als in het zadel 
 • ken je oefeningen voor het ontwikkelen van souplesse, zijgangen, rechtgerichtheid, verzameling (en kan je die ook uitvoeren afhankelijk van je niveau)
 • kan je met verfijnder en subtielere hulpen communiceren met je paard
 • ervaar je een sterkere band met paard, met een diepgaander gevoel en inzicht
 • kan je een trainingsplan maken voor de langere en korte termijn en weet je hoe je je paard kan helpen door de passende oefeningen te kiezen
 • heb je oog voor kwaliteit van de beweging, oefeningen en de emoties van je paard en kan daarop gebaseerd doelgerichte keuzes maken in de training
 • heb je een sterke trainer’s mindset ontwikkeld: strategisch, positief, nieuwsgierig en vol inlevingsvermogen naar je paard
 • is (afhankelijk van je interesse en niveau) jullie vaardigheid en vertrouwen met cavalettiwerk, springen en veelzijdigheid gegroeid
 • en dat alles met ontspanning, plezier en liefde voor je paard!

Voor wie?

 • Je bent nieuwsgierig, leergierig en je houdt van je paard
 • Je paard is 4 jaar of ouder en gezond
 • Je kunt ontspannen, energiek, in balans en ongedwongen (grotendeels) nageeflijk rijden in stap, draf, galop en achterwaarts
 • Je hebt al een basis in natural horsemanship, bijvoorbeeld Dressage Naturally Habits of Excellent Horsemanship, onze eigen jaaropleiding Grondwerk & Liberty of Level 2/3 van Parelli Let op: je hebt waarschijnlijk nog genoeg tijd tussen je aanmelding en de start van de jaaropleiding om je te verdiepen in natural horsemanship. Vraag Liesbeth wat voor jou het beste pad is!
 • Je hebt als rijdend deelnemer het Progressief Trainings Jaar of de Jaaropleiding Blokkadevrij Trainen gedaan / bent al redelijk ervaren met Dressage Naturally en kan in de Sweet Spot rijden in stap en draf / bent Natural Horsemanship student maar ook al goed op weg met dressuur / bent dressuurruiter maar ook redelijk bekend met natural horsemanship / hebt een instructeursdiploma horsemanship en/of dressuur.
 • Je wil de talenten van je paard en van jezelf verder ontplooien: happy athlete, happy ruiter!
 • Je hebt de motivatie, nieuwsgierigheid, inzet en mogelijkheden om te oefenen

Als je twijfelt over je niveau overleg dan even met Liesbeth!

Bedenk ook dat er in de maanden voorafgaand aan het opleidingsjaar wellicht nog voldoende ruimte is om naar het gewenste niveau toe te groeien. 

Wat ga ik leren?

De rode draad van het Next Level Trainingsjaar is je paard en jezelf verder opleiden op een manier waarmee je beiden plezier én resultaat behaalt. Het gaat natuurlijk wel over WAT je leert maar net zoveel over HOE je dat samen met je paard doet!

In dit trainingsjaar besteden we (afhankelijk van het niveau en interesse van de combinaties) o.a. aandacht aan:

Rijden: Ontspannen, energiek en in balans alle gangen (“sweet spot”). Verfijning van hulpen. Overgangen, tempowisselingen, souplesse, symmetrisch ontwikkelen door middel van zijgangen, verzamelende oefeningen, galop, contragalop, het pad naar galopwissels, verlichte zit, cavaletti en (basis) springen.

Grondwerk: zonder hulpteugels gezond bewegen op de cirkel, overgangen, tempowisselingen, souplesse oefeningen, zijgangen aan de hand, het pad naar de piaffe, spelen met cavaletti en springen, basis bodywork (zien, voelen en een aantal basistechnieken voor ontspanning, houding en souplesse)

Trainersvaardigheden: verfijning van lichaamstaal, een trainingsplan maken voor lange en korte termijn en voor een afzonderlijke sessie, inspelen op de behoeften van je paard en op de situatie in het moment, je trainer’s mindset (open, nieuwsgierig, duidelijk, kalm, positief, spelen en invoelingsvermogen naar je paard)

BONUS: Je krijgt 25% korting op de Workshopserie Blokkadevrij Trainen om je kennis van psychologie, trainingsfysiologie en biomechanica van het paard up to date te brengen, tools voor eigentrainer’s mindset en je lichaamstaal jeigen te maken en in detail trainingplannen op te stellen. Deelname is niet verplicht maar deze kennis is op dit niveau wel echt onmisbaar!

"Wow wat zijn er veel mogelijkheden als ze mee gaan denken en voor je willen werken. Het einde is nog lang niet in zicht en dat is ook niet de bedoeling, want deze weg is zo mooi.
Een veel betere zelfhouding, meer van achteruit aantreden. Veel meer Readiness, Engaged back up en weer vooruit. Zijgangen met meer lengtebuiging.
Ik word er zo blij van!"

~Yvonne Smit

Lesdata 2022

De 8 lesdagen vinden plaats op donderdag, van 10 tot 17.30 uur.

Data 2022: 24 maart, 21 april, 19 mei, 16 juni, 11 augustus, 8 september, 6 oktober en 3 november.

Aanmelding voor de opleiding in 2022 opent 1 september

Slechts 5 rijderplaatsen beschikbaar!

Next Level Trainingsjaar 2022
met paard
Betaling ineens € 1.497

Next Level Trainingsjaar 2022
met paard
Betaling in 4 termijnen van € 399

Next Level Trainingsjaar 2022 zonder paard
(aanmelding vanaf 1 dec 2021)
€ 447

Goed om te weten!Wil je Afmelden?

Wil je afmelden voor een trainingsweek of cursus? Stuur dan tijdig een bericht per email of bel.
Andere berichten worden mogelijk niet tijdig ontvangen. Houd deze termijnen in de gaten:

 • Meer dan 6 weken (42 dagen) voor aanvang ⇒ Geen kosten
 • 42 – 21 dagen tevoren ⇒ 50% van tarief verschuldigd
 • 21 dagen – 8 dagen tevoren ⇒ 80% van tarief verschuldigd
 • Minder dan 8 dagen voor aanvangsdag en -tijd of tussentijdse opzegging ⇒ gehele tarief verschuldigd

Klik hier voor de algemene voorwaarden