Next  Level  Trainingsjaar

Van een Blij en Blokkadevrij paard naar Atletische Ontwikkeling

Een helder pad naar atletische ontwikkeling en verfijnde samenwerking met je paard

Jaaropleiding voor gevorderden. 

Het Next Level trainingsjaar bestaat uit 10 intensieve lesdagen (op vrijdag) verspreid over de periode eind maart – begin november en vindt plaats bij Liesbeth Jorna in Oosterstreek.

Het accent in dit jaarprogramma ligt op doorgroei naar een hoger niveau rijvaardigheid en grondwerkvaardigheid met het accent op dressuur en welzijn van paard en ruiter. De lessen bestaan uit rijden, grondwerk en trainersvaardigheden.

Wil je meer details? Lees dan verder!

Aan het eind van het Next Level Trainingsjaar ...

 • heb je een grote stap vooruit gezet in je rijvaardigheid
 • heb je een sterke trainer’s mindset ontwikkeld
 • heb je je mindset onder controle: strategisch, positief, nieuwsgierig en vol inlevingsvermogen naar je paard
 • ervaar je een sterkere band met paard, met een diepgaander gevoel en inzicht
 • kan je met verfijnder en subtielere hulpen communiceren met je paard
 • ben je in staat om je paard atletischer te gaan ontwikkelen.
 • heb je oog voor gezonde beweging en de emoties van je paard en kan daarop gebaseerd doelgerichte keuzes maken in de training
 • kan je een trainingsplan maken voor de langere en korte termijn en weet je hoe je je paard kan helpen door de passende oefeningen te kiezen
 • ken je oefeningen voor het ontwikkelen van souplesse, rechtgerichtheid, verzameling
 • is (afhankelijk van je interesse en niveau) jullie vaardigheid en vertrouwen met cavalettiwerk, springen en veelzijdigheid gegroeid
 • en dat alles met ontspanning, plezier en liefde voor je paard!

Word de beste personal trainer en coach voor je eigen paard!

Deze jaaropleiding is voor jou als je ongeveer in dit plaatje past:

 • Je bent nieuwsgierig, leergierig en je houdt van je paard
 • Je paard is 4 jaar of ouder en gezond
 • Je kunt ontspannen, energiek, in balans en ongedwongen (grotendeels) nageeflijk rijden in stap, draf, galop en achterwaarts
 • Je hebt redelijke kennis en vaardigheden van natural horsemanship, bijvoorbeeld verkregen bij Sport & Horsemanship United, Parelli Natural Horsemanship Level 2 of hoger of de 9 Habits of Excellent Horsemanship (Zie menu Dressage Naturally Vitual Arena)
 • Je hebt als rijdend deelnemer het Progressief Trainings Jaar (Jaaropleiding Blokkadevrij Trainen) gedaan / bent al redelijk ervaren met Dressage Naturally en kan in de Sweet Spot rijden in stap en draf / bent Natural Horsemanship student maar ook al goed op weg met dressuur / bent dressuurruiter maar ook redelijk bekend met natural horsemanship / hebt een instructeursdiploma horsemanship en/of dressuur.
 • Je wil de talenten van je paard en van jezelf verder ontplooien: happy athlete, happy ruiter!
 • Je hebt de motivatie, nieuwsgierigheid, inzet en mogelijkheden om te oefenen

Intake
Ruiters die als rijdend deelnemer het Progressief Trainingsjaar / Jaaropleiding Blokkadevrij Trainen geheel hebben doorlopen (en in stap en draf een Sweet Spot kunnen vinden) worden toegelaten. Voor anderen is een intakegesprek en/of proefles met een positief advies van Liesbeth Jorna voorwaarde voor toelating.

Freedom of Movement & Freedom of Mind
Healthy Biomechanics & Smart Exercises
Suppleness & Lateral Movements
Developing Canter & Collectibility

Wat ga ik leren?

De rode draad van het Next Level Trainingsjaar is je paard en jezelf verder opleiden op een manier waarmee je beiden plezier én resultaat behaalt. Het gaat natuurlijk wel over WAT je leert maar net zoveel over HOE je dat samen met je paard doet!

In dit trainingsjaar besteden we (afhankelijk van het niveau en interesse van de combinaties) o.a. aandacht aan:

Rijden: Ontspannen, energiek en in balans alle gangen (“sweet spot”). Verfijning van hulpen. Overgangen, tempowisselingen, souplesse, symmetrisch ontwikkelen door middel van zijgangen, verzamelende oefeningen, galop, contragalop, het pad naar galopwissels, verlichte zit, cavaletti en (basis) springen.

Grondwerk: zonder hulpteugels gezond bewegen op de cirkel, overgangen, tempowisselingen, souplesse oefeningen, zijgangen aan de hand, het pad naar de piaffe, spelen met cavaletti en springen, basis bodywork (zien, voelen en een aantal basistechnieken voor ontspanning, houding en souplesse)

Trainersvaardigheden: verfijning van lichaamstaal, een trainingsplan maken voor lange en korte termijn en voor een afzonderlijke sessie, inspelen op de behoeften van je paard en op de situatie in het moment, je trainer’s mindset (open, nieuwsgierig, duidelijk, kalm, positief, spelen en invoelingsvermogen naar je paard)

BONUS: Je krijgt 33% korting op de Workshopserie Blokkadevrij Trainen om je kennis van psychologie, trainingsfysiologie en biomechanica van het paard bij te spijkeren en alvast een goede basis te leggen voor je trainer’s mindset, je trainingplan en hoe je met softness en intentie kunt spelen. DE KENNIS IN DE WORKSHOPSERIE BLOKKADEVRIJ TRAINEN IS ONMISBAAR VOOR ELKE TRAINER. Deelname is niet verplicht maar wordt wel sterk aangeraden!

"Wow wat zijn er veel mogelijkheden als ze mee gaan denken en voor je willen werken. Het einde is nog lang niet in zicht en dat is ook niet de bedoeling,
want deze weg is zo mooi.
Een veel betere zelfhouding, meer van achteruit aantreden. Veel meer Readiness, Engaged back up en weer vooruit. Zijgangen met meer lengtebuiging.
Ik word er zo blij van!"

~Yvonne Smit

Lesdata 2021

De 10 lesdagen vinden plaats ca. eens in de 3 weken op een vrijdag, van 9 tot 17.30 uur.

Data 2021: 2 april, 23 april, 7 mei, 28 mei, 18 juni, 20 augustus, 10 september, 1 oktober, 22 oktober en 12 november.

"In training, there is a fine line - but a big difference - between doing something with your horse or doing something to your horse"

~ Mark Rashid ~

Jouw instructeur

Liesbeth Jorna, grondlegger van Sport & Horsemanship United, is zowel in Nederland als in het buitenland actief als instructeur. Door haar specialisatie in Dressage Naturally en Natural Horsemanship heeft zij een unieke positieve kijk op de samenwerking tussen paard en ruiter. Liesbeth staat bekend om haar heldere uitleg en een “empowering” manier van lesgeven.

Liesbeth heeft een schat aan kennis en ervaring op het gebied van natural horsemanship, dressuur (klassiek, sport, EdL, ZZL-jury), springen, eventing, mennen, coaching en psychologie, biomechanica en sportfysiologie van het paard. Zij is door Karen Rohlf (USA) gecertificeerd als Dressage Naturally Instructor en werkt ook samen met Horseconnect, hét netwerk van vernieuwende paardenprofessionals in Nederland.

Haar missie is jou te leren hoe je zelfstandig je paard kan trainen op een paardvriendelijke, natuurlijke en fysiek gezonde manier. Ze geeft je de kennis en de vaardigheden en leert je WAT te doen, WAAROM en HOE.

Wat zij het liefste doet: Jou en je paard laten ontdekken dat er altijd meer mogelijk is dan je denkt!

Lokatie

Lokatie: Oosterstreek, op de zuidgrens van Friesland (kom je van ver, dan heb ik suggesties voor je voor overnachting van mens en paard).

Kom je van ver? Dan is het mogelijk om om je paard vooraf te brengen. Neem even contact op per mail.

De paarden verblijven in ruime gastenweiden met dubbele electrische omheining. Deze dienen zelf uitgemest te worden. Hooi is inclusief. Ander voer is zelf mee te brengen. De praktijklessen vinden plaats in de 20×60 rijbaan met spiegel, roundpen of in de speel/crossweide.

Na de training kun je indien gewenst je paard afspuiten of warm afsponsen. In het geval dat de weersvoorspellingen erg slecht zijn wordt uitgeweken naar een rijhal in de buurt. In dat geval dien je alleen de kosten voor gebruik van een box apart af te rekenen.

De theorielessen vinden plaats in een ruime verwarmde ruimte of buiten als het mooi weer is. De theorieruimte geeft voldoende ruimte voor social distancing en indien nodig wordt voor het theoriegedeelte overgeschakeld op online bijeenkomsten.
Lunch is zelf mee te nemen (koelkast aanwezig). Koffie en thee zijn gratis.

"When working with horses, we can ask ourselves "How can I connect what I am teaching with what the horse already knows?"

~ Mark Rashid ~

Advies nodig?

Ik begrijp wel dat je deze keuze weloverwogen wil maken. Het is echt een investering in jezelf en je paard! Als je twijfelt of dit past voor jou en je paard dan nodig ik je graag uit voor een gesprek. Stuur me even een berichtje op info@sporthorsemanshipunited.nl om een afspraak te maken.

Meld je aan en kies je eigen voordeel

BONUS: Je krijgt 33% korting op de Workshopserie Blokkadevrij Trainen om je kennis van psychologie, trainingsfysiologie en biomechanica van het paard bij te spijkeren en alvast een goede basis te leggen voor je trainer’s mindset, je trainingplan en hoe je met softness en intentie kunt spelen. DE KENNIS IN DE WORKSHOPSERIE BLOKKADEVRIJ TRAINEN IS ONMISBAAR VOOR ELKE TRAINER. Deelname is niet verplicht maar wordt wel sterk aangeraden!

10 procent korting op andere cursussen in hetzelfde jaar
Omdat ik mijn meest enthousiaste studenten graag blijvend wil ondersteunen geef ik je nog iets extra’s: gedurende het hele kalenderjaar van jouw trainingsjaar ontvang je op alle andere activiteiten van Sport & Horsemanship United 10% extra korting! Dat geldt bijvoorbeeld als je extra videocoaching wil doen als je even een duwtje in de rug nodig hebt of als je naast het NTJ ook aan andere activiteiten wil meedoen!

Meld je NU aan!

Slechts 5 rijderplaatsen beschikbaar

Next Level Trainingsjaar met paard
VROEGBOEKERSVOORDEEL voor 1 januari: 150 euro!!
Betaling ineens € 1.845

Prijs vanaf 1 januari € 1.995

Next Level Trainingsjaar met paard
€ 1.995
Betaling in 3 termijnen van € 665

Next Level Trainingsjaar zonder paard
(aanmelding vanaf 1 januari)
€ 547

Goed om te weten!Wil je Afmelden?

Wil je afmelden voor een trainingsweek of cursus? Stuur dan tijdig een bericht per email of bel.
Andere berichten worden mogelijk niet tijdig ontvangen. Houd deze termijnen in de gaten:

 • Meer dan 6 weken (42 dagen) voor aanvang ⇒ Geen kosten
 • 42 – 21 dagen tevoren ⇒ 50% van tarief verschuldigd
 • 21 dagen – 8 dagen tevoren ⇒ 80% van tarief verschuldigd
 • Minder dan 8 dagen voor aanvangsdag en -tijd of tussentijdse opzegging ⇒ gehele tarief verschuldigd

Klik hier voor de algemene voorwaarden