Winter Workshopserie Blokkadevrij Trainen (online)

Winter … koud en nat … een goed moment om je kennis bij te spijkeren!
Lekker bij de kachel met een warme kop thee!

Just checking …

  • Weet jij genoeg van het lichaam en van de beweging van je paard om hem fysiek gezond te kunnen trainen?
  • Weet je hoe je de conditie van je paard kunt verbeteren?
  • Wist je dat onbedoeld aangeleerd gedrag de meest voorkomende oorzaak is van vervelend gedrag of gebrek aan vooruitgang?
  • Weet jij genoeg van de psychologie van je paard om hem blij te houden en sneller te laten leren?
  • Ken jij het verschil tussen de baas zijn of de leider en wat dat voor je paard betekent?
  • Weet jij hoe je de training leuk, positief en paardvriendelijk kunt houden zonder verlies van ambitie?
  • Heb je een duidelijk plan voor de training van je paard?

Van 24 januari tot en met 21 februari organiseer ik een 5 tal (wekelijks) live online workshops waarin je op een compacte manier onmisbare kennis aangereikt krijgt over dingen die elke ruiter of trainer zou moeten weten … maar die ik zelf over de jaren bijeen heb moeten sprokkelen omdat de reguliere opleidingen hierover zwegen.

De workshops vinden plaats op donderdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur en je kunt ze thuis volgen vanaf je computer, laptop, tablet of mobiele telefoon.

De workshops bestaan uit een presentatie, oefeningen zonder paard die je gewoon in je huiskamer of kantoor kan meedoen (dus in de auto de workshop volgen is niet handig), opdrachten die tijdens de workshop worden uitgevoerd en een Vraag&Antwoord gedeelte.

Onmisbare kennis voor een blij en blokkadevrij paard

24 januari 2019: Blokkadevrij paard fysiek
Wat je als ruiter of instructeur minimaal moet weten over biomechanica om je paard gezond te houden.
Doel: blessures en gevolgen van lange termijn overbelasting voorkomen. Leren op welke punten je de training of je manier van rijden aan kunt passen zodat je paard zich optimaal kan ontwikkelen.

31 januari 2019: Fit paard 
Wat je als ruiter of instructeur minimaal moet weten over trainingsfysiologie om te zorgen dat je paard fit en sterk wordt.
Doel: bewuste keuzes kunnen maken in de trainingsopbouw, passend bij het doel dat jij met je paard hebt.

7 februari 2019: Blokkadevrij paard mentaal
Hoe je kan zorgen dat je paard sneller, beter en de juiste dingen leert en over hoe de “horsenality” van je paard daar invloed op heeft.
Doel: Het gedrag van je paard kunnen verklaren. Weten hoe je je werkwijze kunt aanpassen zodat je paard de dingen leert die jij graag wil en zodat hij hulpen beter begrijpt.

14 februari 2019: Blokkadevrije ruiter fysiek en mentaal
Softness en intentie – het verfijnen van je gevoel en en verduidelijken van je lichaamstaal. Van volgen naar harmonie zoeken naar leiderschap.
Ontwikkel je trainer’s mindset met principes van een gezonde trainingsfilosofie, de mix van natural horsemanship met ambitie, van “precision and play”.

21 februari 2019: Trainingplan opstellen
Maak je trainingsplan met de Sport & Horsemanship United Trainer’s Blueprint
Doel: een manier vinden die je helpt om zelf te beoordelen hoe het staat met de opleiding van je paard, bepalen wat NU je belangrijkste aandachtpunten zijn, een plan opstellen voor daarbij passende oefeningen voor de komende tijd.

Kosten voor deze Workshopserie: €220 (incl. BTW)

Kun je een keer niet aanwezig zijn op het tijdstip van de workshop? Geen punt! Je krijgt naderhand een link van de opnames!

Bonus: Deelnemers die live aanwezig zijn bij alle 5 workshops ontvangen een Certificaat van Deelname en een tegoedbon van 30 euro die gebruikt kan worden bij boeking van videocoaching of een meerdaagse cursus of clinic naar keuze in 2019 of 2020!