Next  Level  Trainingsjaar

Van een Blij en Blokkadevrij paard naar Atletische Ontwikkeling

Een helder pad naar atletische ontwikkeling en verfijnde samenwerking met je paard

Jaaropleiding voor gevorderden. 

Het Next Level trainingsjaar bestaat uit 10 intensieve lesdagen (op vrijdag) verspreid over de periode eind maart – eind oktober en vindt plaats bij Liesbeth Jorna in Oosterstreek.

Het accent in dit jaarprogramma ligt op doorgroei naar een hoger niveau rijvaardigheid met het accent op dressuur en welzijn van paard en ruiter. De lessen bestaan uit rijden, grondwerk en trainersvaardigheden.

BONUS: Gratis deelname aan de Winter workshopserie Blokkadevrij Trainen!!

Wil je meer details? Lees dan verder!

Aan het eind van het Next Level Trainingsjaar ...

 • heb je een grote stap vooruit gezet in je rijvaardigheid en trainer’s mindset
 • ervaar je een sterkere band met paard, met een diepgaander gevoel en inzicht
 • ben je zelfstandig in staat om je paard atletisch te ontwikkelen
 • ken je de stapsgewijze opbouw en beheers je de belangrijkste oefeningen voor het ontwikkelen van souplesse, rechtgerichtheid, verzameling
 • heb je een helder stappenplan voor opbouw naar naar galopwissels en piaffe
 • kan je met verfijnder en subtielere hulpen communiceren met je paard
 • is jullie vaardigheid en vertrouwen met springen en veelzijdigheid gegroeid
 • heb je een goed oog voor gezonde beweging en de emoties van je paard en kan daarop gebaseerd doelgerichte keuzes maken in de training
 • heb je je mindset onder controle: altijd positief, nieuwsgierig en vol inlevingsvermogen naar je paard
 • kan je een trainingsplan maken voor de langere en korte termijn en weet je hoe je je paard kan helpen door de juiste oefeningen te kiezen
 • en dat alles met ontspanning, plezier en liefde voor je paard!

Elk paard wenst zijn eigen favoriete personal trainer!Ga uit van de natuurlijke psychologie en biomechanica van het paard,ontwikkel je kennis en rijvaardigheid en vervul zijn droom ... en die van jou

Deze jaaropleiding is voor jou als je ongeveer in dit plaatje past:

 • Je bent nieuwsgierig, leergierig en je houdt van je paard
 • Je paard is 4 jaar of ouder en gezond
 • Je kunt ontspannen, energiek, in balans en ongedwongen (grotendeels) nageeflijk rijden in stap, draf, galop en achterwaarts
 • Je hebt kennis én vaardigheden van natural horsemanship, bijvoorbeeld Parelli Level 2 of hoger of de 9 Habits of Excellent Horsemanship (Zie menu Dressage Naturally Vitual Arena)
 • Je hebt bijvoobeeld als rijdend deelnemer het Progressief Trainings Jaar gedaan / bent al redelijk ervaren met Dressage Naturally en kan in de Sweet Spot rijden in stap, draf en galop / bent Natural Horsemanship student maar ook al goed op weg met dressuur / hebt een instructeursdiploma op het raakvlak van horsemanship en dressuur
 • Je wil de talenten van je paard en van jezelf verder ontplooien: happy athlete, happy ruiter!
 • Je hebt de motivatie, nieuwsgierigheid, inzet en mogelijkheden om te oefenen

Intake
Ruiters die als rijdend deelnemer het PTJ geheel hebben doorlopen worden zonder meer toegelaten. Voor anderen is een telefonisch intakegesprek en/of proefles met een positief advies van Liesbeth Jorna voorwaarde voor toelating.

Ben jij al een geroutineerde (wedstrijd)ruiter?

De jaaropleidingen Progressief Trainingsjaar en Next Level Trainingsjaar zijn voor ruiters uit alle disciplines van paardensport en horsemanship: van recreatief tot en met het allerhoogste niveau en van liefhebber tot en met professional. Als je al veel ervaring hebt als ruiter of instructeur maar nog niet bekend bent met natural horsemanship dan raad ik je aan om eerst de Introductiecursus Natural Horsemanship en een 5 Day Intensive en/of het Progressief Trainingsjaar te doen. Anders mis je een belangrijk deel van de basis waar we in het Next Level Trainingjaar op voortbouwen. Een waardevolle investering en … voor je paard maakt die tijd geen verschil.

Freedom of Movement & Freedom of MindHealthy Biomechanics & Smart ExercisesSuppleness & Lateral MovementsDeveloping Canter & Collectibility

Wat ga ik leren?

De rode draad van het Next Level Trainingsjaar is je paard en jezelf verder opleiden op een manier waarmee je beiden plezier én resultaat behaalt. Het gaat natuurlijk wel over WAT je leert maar net zoveel over HOE je dat samen met je paard doet!

In dit trainingsjaar besteden we (afhankelijk van het niveau van de combinaties) o.a. aandacht aan:

Rijden: Ontspannen, energiek en in balans alle gangen (“sweet spot”). Verfijning van hulpen. Overgangen, tempowisselingen, souplesse, symmetrisch ontwikkelen door middel van zijgangen, verzamelende oefeningen, galop, contragalop, het pad naar galopwissels, verlichte zit, cavaletti en (basis) springen.

Grondwerk: zonder hulpteugels gezond bewegen op de cirkel, overgangen, tempowisselingen, souplesse oefeningen, zijgangen aan de hand, het pad naar de piaffe, spelen met cavaletti en springen, basis bodywork (zien, voelen en een aantal basistechnieken voor ontspanning in zijn hoofd en loslaten in zijn lichaam)

Trainersvaardigheden: verfijning van lichaamstaal, een trainingsplan maken voor lange en korte termijn en voor een afzonderlijke sessie, inspelen op de behoeften van je paard en op de situatie in het moment, je trainer’s mindset (open, nieuwsgierig, duidelijk, kalm, positief, spelen en invoelingsvermogen naar je paard)

BONUS: Gratis deelname aan de Winter workshopserie Blokkadevrij Trainen om je kennis van psychologie, trainingsfysiologie en biomechanica van het paard bij te spijkeren en alvast een goede basis te leggen voor je trainer’s mindset, je trainingplan en hoe je met softness en intentie kunt spelen.

"Wow wat zijn er veel mogelijkheden als ze mee gaan denken en voor je willen werken. Het einde is nog lang niet in zicht en dat is ook niet de bedoeling,want deze weg is zo mooi.Een veel betere zelfhouding, meer van achteruit aantreden. Veel meer Readiness, Engaged back up en weer vooruit. Zijgangen met meer lengtebuiging.Ik word er zo blij van!" Yvonne Smit

Lesdata 2019

De 10 lesdagen vinden plaats ca. eens in de 3 weken op een vrijdag, van 9 tot 17.30 uur.

Data: 29 maart, 19 april, 10 mei, 31 mei, 21 juni, 2 augustus, 23 augustus, 13 september, 11 oktober, 1 november

Extra online coachingsbijeenkomst ca. een maand na afloop: in november/december, wordt in overleg gepland

Vergeet niet om ook de data van de Winter workshopserie in je agenda te zetten!

"In training, there is a fine line - but a big difference - between doing something with your horse or doing something to your horse"~ Mark Rashid ~

Jouw instructeur

Liesbeth Jorna, grondlegger van Sport & Horsemanship United, is zowel in Nederland als in het buitenland actief als instructeur. Door haar specialisatie in Dressage Naturally en Natural Horsemanship heeft zij een unieke positieve kijk op de samenwerking tussen paard en ruiter. Liesbeth staat bekend om haar heldere uitleg en een “empowering” manier van lesgeven.

Liesbeth heeft een schat aan kennis en ervaring op het gebied van natural horsemanship, dressuur (klassiek, sport, EdL, ZZL-jury), springen, eventing, mennen, coaching en psychologie, biomechanica en sportfysiologie van het paard. Zij is door Karen Rohlf (USA) gecertificeerd als Dressage Naturally Instructor en werkt ook samen met Horseconnect, hét netwerk van vernieuwende paardenprofessionals in Nederland.

Haar missie is jou te leren hoe je zelfstandig je paard kan trainen op een paardvriendelijke, natuurlijke en fysiek gezonde manier. Ze geeft je de kennis en de vaardigheden en leert je WAT te doen, WAAROM en HOE.

Wat zij het liefste doet: Jou en je paard laten ontdekken dat er altijd meer mogelijk is dan je denkt!

Lokatie

Lokatie: Oosterstreek, op de zuidgrens van Friesland (kom je van ver, dan heb ik suggesties voor je voor overnachting van mens en paard).

De paarden verblijven in ruime gastenweiden met dubbele electrische omheining. Deze dienen zelf uitgemest te worden. Hooi is inclusief. Ander voer is zelf mee te brengen. De praktijklessen vinden plaats in de 20×60 rijbaan met spiegel, roundpen of in de speel/crossweide.

Na de training kun je indien gewenst je paard afspuiten of warm afsponsen. In het geval dat de weersvoorspellingen erg slecht zijn wordt uitgeweken naar een rijhal in de buurt. In dat geval dien je alleen de kosten voor gebruik van een box apart af te rekenen. De theorielessen vinden plaats in een verwarmde ruimte of buiten als het mooi weer is. Lunch is zelf mee te nemen (koelkast aanwezig). Koffie en thee zijn gratis.

"When working with horses, we can ask ourselves "How can I connect what I am teaching with what the horse already knows?"~ Mark Rashid ~

Gratis kennismaking / adviesgesprek

Ik begrijp wel dat je deze keuze weloverwogen wil maken. Het is echt een investering in jezelf en je paard! Niet zomaar even een losse les of weekendclinic. Als je twijfelt of dit past voor jou of voor je paard of als je mij eerst eens wil spreken, dan nodig ik je graag uit voor een gesprek. Stuur me even een berichtje op [email protected] om een afspraak te maken.

Meld je aan en kies je eigen voordeel

10 procent korting
Omdat ik mijn meest enthousiaste studenten graag blijvend wil ondersteunen geef ik je nog iets extra’s: gedurende het hele kalenderjaar van jouw trainingsjaar ontvang je op alle andere activiteiten van Sport & Horsemanship United 10% extra korting! Dat geldt bijvoorbeeld als je extra videocoaching wil doen als je even een duwtje in de rug nodig hebt of als je naast het PTJ ook aan andere activiteiten wil meedoen!

Combinatie Pakketten
Daarnaast zijn er twee Combinatie Pakketten mogelijk om je horsemanship skills of je ruitervaardigheid een extra boost te geven:

 • NTJ +  Biomechanisch gezond grondwerk / NH gevorderd 2 daagse 
  Voor ruiters die in grondwerk hun vaardigheid voor het ontwikkelen van biomechanisch gezond bewegen nog onvoldoende hebben ontwikkeld. Kun je op de cirkel je paard in alle drie de gangen een “sweet spot” laten vinden en beheers je alle overgangen, dan is dit voor jou niet nodig.
  De korting op de 2 daagse gezond grondwerk cursus bedraagt dan 100 euro.
 • NTJ + Cursus Teugelloos Rijden
  Voor ruiters die wel de basiskennis en vaardigheden van natural horsemanship beheersen maar zich naast het NTJ nog meer willen richten op verbeteren van hun teugelvaardigheid en de nageeflijkheid en losgelatenheid van hun paard.
  De korting op de Cursus Teugelloos Rijden bedraagt dan 300 euro.

 

Gratis online cursus 9 Habits of Excellent Horsemanship !
Zin in nog meer groei? Dat hoeft niet nu maar kan ook later. Boek je namelijk in 2019 naast het NTJ ook 2 cursussen uit de Horsemanship Modules en/of 5 Day Intensives, dan krijg je niet alleen korting op die cursussen en je 5 Day Intensive maar ook gratis toegang tot Karen Rohlf’s online cursus “The 9 Habits of Excellent Horsemanship”!

Deze extra cursussen kun je ook later dit jaar kiezen. Laat je in elk geval alvast inspireren door Karen Rohlf in deze Gratis Webinar over de 9 Habits of Excellent Horsemanship en meld je met de code die je van Karen krijft daarna aan voor de HEH cursus.
Heb je 2 extra cursussen geboekt en je via mijn website aangemeld voor de online HEH cursus dan worden de kosten daarvan (equivalent aan $397) door mij volledig vergoed!

 

Live + Online = Life Changing!
Deelnemers aan Karen Rohlf’s online dressuurcursus “Finding the Sweet Spot of Healthy Biomechanics” kunnen kiezen tussen verschillende vormen van live support, waaronder het NTJ. De korting op het NTJ bedraagt dan 300 euro.

Meld je NU aan!

Nog maar 2 plaatsen vrij

Next Level Trainingsjaar met paard:
€ 1.947

Next Level Trainingsjaar met paard
Betaling in 3 termijnen van €666 (totaal € 1.998)

Combipakket
NTJ + NH gevorderd 12-13 juni 2019
€ 2097,00 (voordeel op NH cursus: ca. €150)

Combipakket
NTJ + NH gevorderd 12-13 juni 2019
Betaling in 3 Termijnen van € 717 (totaal €2151)

Combipakket
NTJ + Cursus Teugelloos Rijden
€ 2442,00 (voordeel: €300)
De optie is momenteel niet beschikbaar om dat de cursus Teugelloos Rijden vol is. Bij voldoende belangstelling wordt een 2e groep gepland. Als je daarvoor interesse hebt, stuur me dan a.u.b. even een email.

Goed om te weten!Wil je Afmelden?

Wil je afmelden voor een trainingsweek of cursus? Stuur dan tijdig een bericht per email of bel.
Andere berichten worden mogelijk niet tijdig ontvangen. Houd deze termijnen in de gaten:

 • Meer dan 6 weken (42 dagen) voor aanvang ⇒ Geen kosten
 • 42 – 21 dagen tevoren ⇒ 50% van tarief verschuldigd
 • 21 dagen – 8 dagen tevoren ⇒ 80% van tarief verschuldigd
 • Minder dan 8 dagen voor aanvangsdag en -tijd of tussentijdse opzegging ⇒ gehele tarief verschuldigd

Klik hier voor de algemene voorwaarden